Kvásková pizza
Kvásková pizza
Na prípravu kváskovej pizze budeme potrebovať:
Štartér
150 g špaldovej celozrnnej múky
150 ml vody
1 PL ražneho kvásku
Večer suroviny na štartér zamiešame a necháme odpočívať 12 hodín.
Cesto:
200 g ražnej múky
100 g pšeničnej hladkej múky
50 g špaldovej hladkej celozrnnej múky
100 ml vody
30 g olivového oleja
1 odmerka soli
Do štartéru vmiešame všetky suroviny na cesto a buď ručne alebo mixérom vypracujeme hútne cesto, ktoré sa bude odliepať od stien misky a necháme 2 hodiny odpočívať. Po 2 hodinách cesto spracujeme a rozdelíme na 3 časti, z ktorých vypracujeme bochníčky, ktoré necháme ďalšie 2 hodiny odpočívať pod fóliou.
Po 2 hodinách zapneme trúbu na 250 °C obojstranný ohrev. A kým sa trúba bude nahrievať spracujeme bochníčky, ktoré vyvaľkáme a na vrch si už uložíme na čo máme chuť.
Ja som zvolila klasiku – pasírované paradajky, prosciutto, mozzarelu a rukolu.
Bon appetit ?