STAROSTLIVOSŤ O VAŠE STRAVOVANIE

Neviete si rady so svojim stravovaním a uprednostnili by ste osobný prístup? V rámci starostlivosti Vám ponúkam:

  • úvodnú konzultáciu
  • vypracovanie jedálnička na mieru
  • pravidelnú osobnú alebo online konzultáciu

Spoločne budeme sledovať a vyhodnocovať Váš priebeh premeny a odovzdávať si nové poznatky.

Strava pri gastroezofágovom refluxe? Ako sa stravovať pri pálení záhy?

Gastroezofageálna refluxová choroba- definícia

nedietuj eszter

Gastroezofageálna refluxová choroba (GERD) je chronický stav, pri ktorom sa žalúdočné kyseliny pravidelne vracajú do pažeráka. Pažerák je trubicový orgán spájajúci hltan so žalúdkom, dlhý približne 25 až 28 cm. Pozostáva zo svaloviny, ktorá je na začiatku priečne pruhovaná a ku koncu hladká. Vnútorná strana pažeráka je pokrytá sliznicou obsahujúcou exokrinné žľazy, ktoré zvlhčujú potravu a uľahčujú jej prechod tráviacim systémom. Za normálnych okolností je na konci pažeráka zvierač, ktorý zabraňuje spätnému toku jedla a žalúdočných štiav. Ak je tento zvierač oslabený alebo nefunguje správne, umožňuje návrat žalúdočného obsahu späť do pažeráka a dokonca aj do úst. Kyslý obsah žalúdka dráždi výstelku pažeráka, čo môže viesť k zápalu a ďalším problémom. Hlavné príznaky GERD sú pálenie záhy, nevoľnosť a návrat potravy do úst. Reflux sa môže objaviť iba na krátku dobu, ale môže pretrvávať aj hodiny, prípadne sa môže počas dňa opakovať viackrát. Situáciu zhoršuje aj nedostatočná peristaltika pažeráka, ktorá neposúva dostatočne rýchlo tento obsah naspäť do žalúdka.

 

Klinický obraz

 Reflux žalúdočného obsahu do pažeráka vyvoláva tlak, pálenie a bolesť v nadbruší, často s pocitom „kyseliny“ („pálenie záhy“) v pažeráku, ktorá sa propaguje za hrudnú kosť až do krku. Vyskytuje sa aj regurgitácia a niekedy aj vracanie kyslého obsahu. Pacient má pocit nepríjemného a bolestivého prehĺtania (dysfágia, odynofágia). Ťažkosti sa väčšinou prejavujú častejšie v ležiacej polohe alebo v predklone. Diagnózu upresní endoskopické, röntgenové a histologické vyšetrenie pažeráka a žalúdka. V závislosti od agresivity žalúdočnej stavy nastávajú v postihnutej oblasti pažeráka zápalové časti sliznice, čo neskôr pri hojení vytvára jazvovité zúženie pažeráka so zhoršením jeho priechodnosti pre potravu. Symptómy tohto ochorenia môžu vyvolať aj niektoré potraviny: – chemické zloženie jedla je v tomto prípade obzvlášť dôležité, pretože môže dráždiť nervové zakončenia v zapálenej sliznici pažeráka a vyvoláva vyššie uvedené ťažkosti (napr. korenie, citrusové plody, káva, alkohol, kypridlá, štipľavé koreniny, silné minerálky, extraktívne látky z masa, silné vývary atd.)

 

Príznaky pažerákového refluxu:

  • pálenie záhy, čo je pocit pálenia na hrudi, ktorý sa spravidla dostavuje po jedle alebo v noci,
  • nevoľnosť a niekedy aj zvracanie (najmä u kyslých jedál a nápojov),
  • kyslastý zápach z úst,
  • bolesť na hrudníku,
  • sťažené prehĺtanie,
  • pocit hrče v hrdle,
  • ťažkosti s dýchaním,

 

Okolnosti, ktoré vplývajú na vznik pažerákového refluxu:

  • tehotenstvo, nadváha, obezita, porucha spojivového tkaniva, dlhodobý stres
  • fajčenie
  • nesprávne stravovacie návyky
  • veľké množstvo jedla naraz
  • konzumácia alkoholu
  • užívanie niektorých liekov
  • nedostatok pohybu

Potrebujete pomôcť s úpravou stravy v Bratislave?

Objednajte sa na konzultáciu telefonicky na +421 944 618 217 alebo e-mailom na rybarova@nedietuj.sk

Liečebná výživa a životospráva- antirefluxná diéta

Prijímať chemicky nedráždivú potravu v rámci šetriacej diéty

Vyhnúť sa potravinám, ktoré spôsobujú dráždenie terminálneho pažeráka alebo stimulujú produkciu kyseliny chlorovodíkovej, ako je napríklad prepečený tuk, mastné jedlá, čokoláda, niektoré múčniky, šumivé minerálky, víno, pivo, koncentrovaný alkohol, čierna káva a iné (podrobnejší opis sa nachádza dole). 

Nejesť naraz veľké množstvo jedla, radšej jesť menej, ale častejšie, neprejedať sa, nejesť aspoň 2 hodiny pred spaním. 

Pri nadhmotnosti alebo obezite treba nízkoenergetickou diétou znížiť hmotnosť tela aspoň o 5-10 kg, aby sa znížil vnútrobrušný tlak na žalúdok. 

nedietuj petržalka

 

Opatrenia z hľadiska životného štýlu. Čo teda na reflux?

Upraviť lieky – niektoré lieky ako nitráty, betablokátory, blokátory kalciového kanála, nesteroidné antireumatiká a iné môžu podporovať reflux do pažeráka znížením tonusu svalstva alebo chemickým dráždením. 

Pri akejkoľvek činnosti uvoľniť vnútrobrušný tlak – nedvíhať ťažké predmety, nepoužívať opasky, nevykonávať  sústavne sedavú prácu a podobne.

Nefajčiť – fajčenie dráždi sliznicu žalúdka. 

Treba na posteli ležať tak, aby boli nohy postele pod hlavou zvýšené o 10 cm (zabránenie refluxu žalúdočného obsahu do pažeráka v horizontálnej polohe). Pri pretrvávajúcich ťažkostiach a zápale sliznice je nevyhnutná aj pravidelná medikamentózna liečba (antacidá, blokáda tvorby kyseliny chlorovodíkovej).

 

GERD diéta – potraviny, ktorým by ste sa mali vyhnúť

Sladké jedlá – zákusky, cukríky, čokoláda, sladené, sýtené nápoje ako napríklad cola …

Mastné a vyprážané jedlá – fast food, hranolčeky, hamburgery, pizza, vyprážané bravčové ale aj iné mäso, krkovička, klobásy, škvarky, slanina, masť, polotovary. Mäso je vhodné pred tepelnou úpravou zbaviť tuku (odstrániť kožu, blany, šľachy)

Nadmerne slané a sladké jedlá – solené semiačka, solené arašidy, slané snacky, tyčinky, celkovo nadmerné solenie akýchkoľvek jedál

Korenisté jedlá – rôzne druhy korenín, pikantné omáčky, chilly, dráždivé koreiny (napr. červená paprika, čierne korenie) 

Alkohol – má nepriaznivý toxický účinok na pažerák, žalúdok aj pečeň.

Cigarety

Nepravidelné/nadmerné stravovanie – prejedanie sa celkovo zaťažuje tráviaci trakt.

Dbajte na to, aby ste do jedálneho lístka nezaraďovali veľmi čerstvé pečivo a kysnuté cestá, a ani pečivo posypané makom a s orechami.. Radšej staršie biele pečivo. 

Vyhýbať sa treba konzumácií citrusov, paradajkových produktov, čokolády, kakaa, kávy, mentolu, čierneho korenia, bublinkových nápojov, Coly

 

Výber vhodných jedál:

Polievky – môžete zahustiť múkou opraženou nasucho, zátrepkou. Maslo alebo olej možno pridať až do hotovej polievky. Ako závarku môžete použiť rezance, ryžu, krúpky, pečivo, krupicu, vajcovú hmlu a sadlinu.

Mäso – malo by byť prevažne chudé (napríklad kuracie mäso, morčacie mäso, hovädzie chudé, bravčové chudé), je potrebné vyhýbať sa mastnému mäsu, údeninám, konzervám a paštétam. Z mäsových výrobkov možno konzumovať (neúdené) – chudú šunku, diétnu salámu, jemné párky (bez horčice alebo kečupu).

Prílohy – môžete použiť ryžu, cestoviny, halušky, suchárové knedle, zemiaky, pšeno. Zemiaky sú vhodné v rozličnej úprave (varené, pečené, ale nie vyprážané.) 

Zelenina – najvhodnejšia je čerstvá, prípradne mrazená, zriedkavejšie by ste mali používať sterilizovanú (kvôli vysokému obsahu soli a octu). Zelenina má byť ľahko stráviteľná, nenafukujúca, napríklad mrkva, zeler, petržlen, listová zelenina, tekvica, špenát. Zeleninu treba poriadne ošúpať a očistiť a nepoužívať starú, drevnatú zeleninu.

Mlieko a mliečne výrobky – mali by ste konzumovať prevažne nízkotučné výrobky (mlieko, jogurty, mäkký tvaroh, cottage cheese, mozarella, tvrdé syry, acidko, nízkotučná kyslá smotana)

Tuky – pridávajte už do hotového jedla, maslo v malom množstve, olivový olej, repkový olej lisovaný za studena.

Korenie – môžete použiť petržlenovú vňať, zelerovú vňať, sušenú bazalku, bobkový list, majoránku, rascu, kôpor.

Ovocie: preferovať ľahko stráviteľné nenafukujúce druhy, bez šupky, bez zrniečok. Napríklad: banán, jablko, marhuľa, nektarinka, alebo kompóty (marhuľový, broskyňový). Treba si dávať pozor na ovocie ktoré obsahujú zrniečka a malé kôstky. (Napr. bobuľovité ovocie, maliny, černice, čučoriedky) 

Tepelná úprava: preferovať šetriace tepelné úpravy: varenie, dusenie, pečenie v pare alebo alobale. Zahusťovať len múkou opráženou na sucho, zemiakom, škrobom, alebo vlastnou potravinou. 

Gastroezofageálna refluxová choroba- definícia

nedietuj eszter

Gastroezofageálna refluxová choroba (GERD) je chronický stav, pri ktorom sa žalúdočné kyseliny pravidelne vracajú do pažeráka. Pažerák je trubicový orgán spájajúci hltan so žalúdkom, dlhý približne 25 až 28 cm. Pozostáva zo svaloviny, ktorá je na začiatku priečne pruhovaná a ku koncu hladká. Vnútorná strana pažeráka je pokrytá sliznicou obsahujúcou exokrinné žľazy, ktoré zvlhčujú potravu a uľahčujú jej prechod tráviacim systémom. Za normálnych okolností je na konci pažeráka zvierač, ktorý zabraňuje spätnému toku jedla a žalúdočných štiav. Ak je tento zvierač oslabený alebo nefunguje správne, umožňuje návrat žalúdočného obsahu späť do pažeráka a dokonca aj do úst. Kyslý obsah žalúdka dráždi výstelku pažeráka, čo môže viesť k zápalu a ďalším problémom. Hlavné príznaky GERD sú pálenie záhy, nevoľnosť a návrat potravy do úst. Reflux sa môže objaviť iba na krátku dobu, ale môže pretrvávať aj hodiny, prípadne sa môže počas dňa opakovať viackrát. Situáciu zhoršuje aj nedostatočná peristaltika pažeráka, ktorá neposúva dostatočne rýchlo tento obsah naspäť do žalúdka.

 

Klinický obraz

 Reflux žalúdočného obsahu do pažeráka vyvoláva tlak, pálenie a bolesť v nadbruší, často s pocitom „kyseliny“ („pálenie záhy“) v pažeráku, ktorá sa propaguje za hrudnú kosť až do krku. Vyskytuje sa aj regurgitácia a niekedy aj vracanie kyslého obsahu. Pacient má pocit nepríjemného a bolestivého prehĺtania (dysfágia, odynofágia). Ťažkosti sa väčšinou prejavujú častejšie v ležiacej polohe alebo v predklone. Diagnózu upresní endoskopické, röntgenové a histologické vyšetrenie pažeráka a žalúdka. V závislosti od agresivity žalúdočnej stavy nastávajú v postihnutej oblasti pažeráka zápalové časti sliznice, čo neskôr pri hojení vytvára jazvovité zúženie pažeráka so zhoršením jeho priechodnosti pre potravu. Symptómy tohto ochorenia môžu vyvolať aj niektoré potraviny: – chemické zloženie jedla je v tomto prípade obzvlášť dôležité, pretože môže dráždiť nervové zakončenia v zapálenej sliznici pažeráka a vyvoláva vyššie uvedené ťažkosti (napr. korenie, citrusové plody, káva, alkohol, kypridlá, štipľavé koreniny, silné minerálky, extraktívne látky z masa, silné vývary atd.)

 

Príznaky pažerákového refluxu:

  • pálenie záhy, čo je pocit pálenia na hrudi, ktorý sa spravidla dostavuje po jedle alebo v noci,
  • nevoľnosť a niekedy aj zvracanie (najmä u kyslých jedál a nápojov),
  • kyslastý zápach z úst,
  • bolesť na hrudníku,
  • sťažené prehĺtanie,
  • pocit hrče v hrdle,
  • ťažkosti s dýchaním,

 

Okolnosti, ktoré vplývajú na vznik pažerákového refluxu:

  • tehotenstvo, nadváha, obezita, porucha spojivového tkaniva, dlhodobý stres
  • fajčenie
  • nesprávne stravovacie návyky
  • veľké množstvo jedla naraz
  • konzumácia alkoholu
  • užívanie niektorých liekov
  • nedostatok pohybu

Potrebujete pomôcť s úpravou stravy v Bratislave?

Objednajte sa na konzultáciu telefonicky na +421 944 618 217 alebo e-mailom na rybarova@nedietuj.sk

Liečebná výživa a životospráva- antirefluxná diéta

Prijímať chemicky nedráždivú potravu v rámci šetriacej diéty

Vyhnúť sa potravinám, ktoré spôsobujú dráždenie terminálneho pažeráka alebo stimulujú produkciu kyseliny chlorovodíkovej, ako je napríklad prepečený tuk, mastné jedlá, čokoláda, niektoré múčniky, šumivé minerálky, víno, pivo, koncentrovaný alkohol, čierna káva a iné (podrobnejší opis sa nachádza dole). 

Nejesť naraz veľké množstvo jedla, radšej jesť menej, ale častejšie, neprejedať sa, nejesť aspoň 2 hodiny pred spaním. 

Pri nadhmotnosti alebo obezite treba nízkoenergetickou diétou znížiť hmotnosť tela aspoň o 5-10 kg, aby sa znížil vnútrobrušný tlak na žalúdok. 

nedietuj petržalka

 

Opatrenia z hľadiska životného štýlu. Čo teda na reflux?

Upraviť lieky – niektoré lieky ako nitráty, betablokátory, blokátory kalciového kanála, nesteroidné antireumatiká a iné môžu podporovať reflux do pažeráka znížením tonusu svalstva alebo chemickým dráždením. 

Pri akejkoľvek činnosti uvoľniť vnútrobrušný tlak – nedvíhať ťažké predmety, nepoužívať opasky, nevykonávať  sústavne sedavú prácu a podobne.

Nefajčiť – fajčenie dráždi sliznicu žalúdka. 

Treba na posteli ležať tak, aby boli nohy postele pod hlavou zvýšené o 10 cm (zabránenie refluxu žalúdočného obsahu do pažeráka v horizontálnej polohe). Pri pretrvávajúcich ťažkostiach a zápale sliznice je nevyhnutná aj pravidelná medikamentózna liečba (antacidá, blokáda tvorby kyseliny chlorovodíkovej).

 

GERD diéta – potraviny, ktorým by ste sa mali vyhnúť

Sladké jedlá – zákusky, cukríky, čokoláda, sladené, sýtené nápoje ako napríklad cola …

Mastné a vyprážané jedlá – fast food, hranolčeky, hamburgery, pizza, vyprážané bravčové ale aj iné mäso, krkovička, klobásy, škvarky, slanina, masť, polotovary. Mäso je vhodné pred tepelnou úpravou zbaviť tuku (odstrániť kožu, blany, šľachy)

Nadmerne slané a sladké jedlá – solené semiačka, solené arašidy, slané snacky, tyčinky, celkovo nadmerné solenie akýchkoľvek jedál

Korenisté jedlá – rôzne druhy korenín, pikantné omáčky, chilly, dráždivé koreiny (napr. červená paprika, čierne korenie) 

Alkohol – má nepriaznivý toxický účinok na pažerák, žalúdok aj pečeň.

Cigarety

Nepravidelné/nadmerné stravovanie – prejedanie sa celkovo zaťažuje tráviaci trakt.

Dbajte na to, aby ste do jedálneho lístka nezaraďovali veľmi čerstvé pečivo a kysnuté cestá, a ani pečivo posypané makom a s orechami.. Radšej staršie biele pečivo. 

Vyhýbať sa treba konzumácií citrusov, paradajkových produktov, čokolády, kakaa, kávy, mentolu, čierneho korenia, bublinkových nápojov, Coly

 

Výber vhodných jedál:

Polievky – môžete zahustiť múkou opraženou nasucho, zátrepkou. Maslo alebo olej možno pridať až do hotovej polievky. Ako závarku môžete použiť rezance, ryžu, krúpky, pečivo, krupicu, vajcovú hmlu a sadlinu.

Mäso – malo by byť prevažne chudé (napríklad kuracie mäso, morčacie mäso, hovädzie chudé, bravčové chudé), je potrebné vyhýbať sa mastnému mäsu, údeninám, konzervám a paštétam. Z mäsových výrobkov možno konzumovať (neúdené) – chudú šunku, diétnu salámu, jemné párky (bez horčice alebo kečupu).

Prílohy – môžete použiť ryžu, cestoviny, halušky, suchárové knedle, zemiaky, pšeno. Zemiaky sú vhodné v rozličnej úprave (varené, pečené, ale nie vyprážané.) 

Zelenina – najvhodnejšia je čerstvá, prípradne mrazená, zriedkavejšie by ste mali používať sterilizovanú (kvôli vysokému obsahu soli a octu). Zelenina má byť ľahko stráviteľná, nenafukujúca, napríklad mrkva, zeler, petržlen, listová zelenina, tekvica, špenát. Zeleninu treba poriadne ošúpať a očistiť a nepoužívať starú, drevnatú zeleninu.

Mlieko a mliečne výrobky – mali by ste konzumovať prevažne nízkotučné výrobky (mlieko, jogurty, mäkký tvaroh, cottage cheese, mozarella, tvrdé syry, acidko, nízkotučná kyslá smotana)

Tuky – pridávajte už do hotového jedla, maslo v malom množstve, olivový olej, repkový olej lisovaný za studena.

Korenie – môžete použiť petržlenovú vňať, zelerovú vňať, sušenú bazalku, bobkový list, majoránku, rascu, kôpor.

Ovocie: preferovať ľahko stráviteľné nenafukujúce druhy, bez šupky, bez zrniečok. Napríklad: banán, jablko, marhuľa, nektarinka, alebo kompóty (marhuľový, broskyňový). Treba si dávať pozor na ovocie ktoré obsahujú zrniečka a malé kôstky. (Napr. bobuľovité ovocie, maliny, černice, čučoriedky) 

Tepelná úprava: preferovať šetriace tepelné úpravy: varenie, dusenie, pečenie v pare alebo alobale. Zahusťovať len múkou opráženou na sucho, zemiakom, škrobom, alebo vlastnou potravinou. 

Moderná výživová poradňa v Bratislave

Využite možnosť osobnej konzultácie v našich moderných priestoroch bratislavskej pobočky Nediétuj, ktorá je zároveň aj individuálnym súkromným fittness centrom.
Otváracia doba: Pon – Pia: 7:00 – 19:00
Kde nás nájdete: Černyševského 12, Bratislava parkovanie ZADARMO priamo pri pobočke
MHD zastávky Farského 5 minút pešo – 3, 84, 95, 99 Muchovo nám. 4 minúty pešo – 95 OC Einsteinova (Aupark) 9 minút pešo – 50

Moderná výživová poradňa v Bratislave

Využite možnosť osobnej konzultácie v našich moderných priestoroch bratislavskej pobočky Nediétuj, ktorá je zároveň aj individuálnym súkromným fittness centrom.
Otváracia doba: Pon – Pia: 7:00 – 19:00
Kde nás nájdete: Černyševského 12, Bratislava parkovanie ZADARMO priamo pri pobočke
MHD zastávky Farského 5 minút pešo – 3, 84, 95, 99 Muchovo nám. 4 minúty pešo – 95 OC Einsteinova (Aupark) 9 minút pešo – 50

Zaujal vás tento článok?

Zaujalo vás to? Využite úvodnú konzultáciu a objednajte sa ešte dnes. Úvodná konzultácia prebieha osobne v Bratislave alebo online. 

Cena úvodnej konzultácie v našej modernej výživovej poradni stojí 20€. V prípade využitia akejkoľvek služby Vám bude táto cena odpočítaná z platby.

Zaujal vás tento článok?

Zaujalo vás to? Využite úvodnú konzultáciu a objednajte sa ešte dnes. Úvodná konzultácia prebieha osobne v Bratislave alebo online. 

Cena úvodnej konzultácie v našej modernej výživovej poradni stojí 20€. V prípade využitia akejkoľvek služby Vám bude táto cena odpočítaná z platby.

Moja certifikácia výživy a trénovania

Svoju odbornosť som dokázala aj na základe úspešného absolvovania certifikovaného kurzu Poradca pre výživu od spoločnosti Winstitut. Poznatky a štúdie ohľadom výživy však neustále napredujú, a preto je pre mňa dôležité neustále na sebe pracovať a zdokonaľovať sa. Vďaka desiatkam školení, kurzov a workshopov stále rozširujem svoje nadobudnuté vedomosti a zručnosti. Okrem výživy milujem aj pohyb a vzdelávam sa aj v tomto smere. Preto som sa rozhodla že absolvujem kurz Kondičného trénera I. stupňa v Efect Fit, aby som mohla aj takto pomáhať ľudom. 

Moja certifikácia výživy a trénovania

Svoju odbornosť som dokázala aj na základe úspešného absolvovania certifikovaného kurzu Poradca pre výživu od spoločnosti Winstitut. Poznatky a štúdie ohľadom výživy však neustále napredujú, a preto je pre mňa dôležité neustále na sebe pracovať a zdokonaľovať sa. Vďaka desiatkam školení, kurzov a workshopov stále rozširujem svoje nadobudnuté vedomosti a zručnosti. Okrem výživy milujem aj pohyb a vzdelávam sa aj v tomto smere. Preto som sa rozhodla že absolvujem kurz Kondičného trénera I. stupňa v Efect Fit, aby som mohla aj takto pomáhať ľudom.

Welko poradca pre výživu
Kondičný tréner 1. kvalifikačného stupňa EfectFit
špecialista na detskú výživu
Certifikát na zostavovanie jedálničkov
Manažment obézneho klienta
Praktické zručnosti potrebné pre manažment obézneho klienta
špecialista na detskú výživu
Certifikát na zostavovanie jedálničkov
Manažment obézneho klienta
Praktické zručnosti potrebné pre manažment obézneho klienta
specialista zdravé výživy a redukce váhy
nutričná toxikológia a hygiena potravin
specialista zdravé výživy a redukce váhy
nutričná toxikológia a hygiena potravin

Chceš aj ty napísať takúto premenu?

Som žena po dvoch pôrodoch a po každom pôrode mi zostali nejaké kilogramy navyše. Nepáčilo sa mi to a necítila som sa dobre vo svojom tele. Navyše mi bola diagnostikovaná aj histamínová intolerancia, čiže o to viac som musela svoje stravovanie zmeniť. Tak som sa rozhodla, že oslovím Janku, nech mi pomôže upraviť stravu tak, aby som svoju intoleranciu dostala pod kontrolu a navyše upravila aj svoju váhu. Naučila ma ako si vyskladať tanier pri mojom obmedzení, a hlavne ako rýchlo si vie človek navariť zdravé jedlo, ktoré je navyše veľmi chutné a chutí aj deťom. Vďaka Janke sme sa celá rodina naladili na zdravé stravovanie a nevieme si bez toho už predstaviť náš život a touto cestou jej za to veľmi pekne ďakujem.

Čo pre Vás ponúkam

Výživová poradkyňa Janka
Starostlivosť o vaše stravovanie

Neviete si rady so svojim stravovaním a uprednostnili by ste osobitý prístup? V rámci starostlivosti Vám ponúkam úvodnú konzultáciu, vypracovanie jedálnička na mieru a pravidelné osobné alebo online konzultácie. Spoločne budeme sledovať a vyhodnocovať priebeh Vašej premeny.

certifikovaný tréner bratislava
Komplexná starostlivosť o vaše cvičenie a stravu

Chápem, že nie každému vyhovuje cvičenie vo fitness centre. Možno máte pocit, že sa na vás každý pri cvičení pozerá, alebo Vaša finančná situácia nie je úplne ideálna a nemôžete si dovoliť platiť pernamentku aj trénera zároveň. Je čas vyskúšať domáce cvičenie pod dohľadom certifikovanej trénerky.

jedálniček na pribratie
Jedálniček na mieru

Chcete mať nielen vyváženú a plnohodnotnú stravu ale aj funkčné telo? Tak presne pre vás je tento balíček, súčasťou ktorého je výživový plán na mieru, individuálne online tréningy z pohodlia vášho domova, pravidelná osobná alebo online konzultácia. Takto bude vaše stravovanie a pohyb pod dohľadom odborníčky.

cvičenie doma s trénerkou
Tréningový plán a live cvičenie na doma pre ženy

Chápem, že nie každému vyhovuje cvičenie vo fitness centre. Možno máte pocit, že sa na vás každý pri cvičení pozerá, alebo Vaša finančná situácia nie je úplne ideálna a nemôžete si dovoliť platiť pernamentku aj trénera zároveň. Je čas vyskúšať domáce cvičenie pod dohľadom certifikovanej trénerky.

Úspešné príbehy

Kvalitná práca a ešte kvalitnejšie výsledky hovoria za všetko. Nechajte sa inšpirovať a napíšte aj Vy nový príbeh svojho života.

Som osoba, ktorá nerada trávi čas v kuchyni prípravou jedál a pravidelne jem “menučka“. Preto to bola pre mňa veľká výzva, ktorú však Janka zvládla. Jej jedálniček funguje a už po prvom mesiaci išla váha dole.

Marek Š.

Mala som za sebou viacero „zázračných diét“, no vždy sa mi tie rýchlo spálené kilogrami vrátili. Až s Jankou som sa naučila pravidelne a správne jesť. Moje chute na sladké zmizli a ja si konečne môžem obliecť šaty, ktoré som roky na sebe nemala.

Jana T.

K športu som mala vždy blízko. Avšak keď mi začala moja váha prekážať, oslovila som Janku s prosbou o pomoc. Som veľmi rada, že mi pomohla. Kilá išli dolu a čo je hlavné, viem kedy a hlavne koľko jesť, aby to bolo správne.

Simona P.

Som neskutočne rád, že som začal spolupracovať s Nediétuj. Bol som zo začiatku tvrdohlavý, no časom som si uvedomil, aká je strava veľmi dôležitá. Vďaka Janke sa mi podarilo upraviť si stravovacie návyky.

Libor T.